Skip to content

Onderhoudsplanning

Over het algemeen is het zo dat men pas een schildersbedrijf inschakelt als het houtwerk zichtbare gebreken begint te vertonen. Dat is begrijpelijk want wie laat zijn huis nou schilderen als er niets aan lijkt te mankeren? Toch is het verstandig dit voor te zijn. Er zijn meerdere onderdelen aan een woning die al in veel slechtere staat zijn voordat het op de begane grond begint op te vallen. Vooral bij houtwerk aan de zogenoemde zon- en regenkant heeft het oppervlak veel te verduren.
Dakkapellen, liggende delen en overig houtwerk dat open en bloot staat voor alle weersinvloeden zullen veel eerder een onderhoudsbeurt nodig hebben dan houtwerk dat weinig zon krijgt en waar nog een dakgoot boven zit.

Meestal wordt er bij een goede schildersbeurt de garantie gegeven dat het minimaal 5 tot 6 jaar moet meegaan voor de volgende schildersbeurt. In de praktijk is het zo dat sommige onderdelen prima 7 tot 8 jaar in goede staat blijven terwijl andere onderdelen na 4 jaar toch al in mindere staat zijn door oa. bovengenoemde zaken.

In alle gevallen is een onderhoudsplan de beste manier om het schilderwerk en daar mee het houtwerk optimaal te houden.
Een onderhoudsplan werkt als volgt: 2 of 3 jaar na een totale schildersbeurt wordt er door ons een inspectie gedaan op het houtwerk dat zwaarder belast wordt dan de rest. Vaak gaat het hierbij om de onderliggende delen. Qua tijd en kosten stelt het dan weinig voor om deze liggende delen te voorzien van een extra laagje verf, daar er alleen lichtjes geschuurd hoeft te worden en er geen reparaties hoeven plaats te vinden.
 
Door deze tussentijdse ‘kleine’ beurt blijft uw schilderwerk langer in goede staat en zullen daardoor de kosten bij een volgende totale schildersbeurt lager uitvallen.
Het onderhoudsplan is natuurlijk ook afhankelijk van het type woning en de staat van het houtwerk.
Vraag naar de mogelijkheden.
× Vragen? WhatsApp direct.